Hypnoterapi

Utdannet Hypnoterapeut ved Medicor / Hypnoseakademiet. Utdannelsen er godkjent av: Norsk Forbund for Klinisk Hypnose, International Institute of Clinical Hypnosis, og American Board of Hypnotherapy.

finding_yourselfHva er hypnose?

Hypnoterapi betyr terapeutisk bruk av hypnose. All hypnose er selvhypnose. Har du en plage, uvane eller følelse de føler begrenser det livet de ønsker å leve kan Hypnoterapi hjelpe deg. All hypnose er selvhypnose. Hypnoterapeauten er din veileder og samarbeidspartner. Hypnose er ikke en medisinsk behandlingsform i seg selv, men et nyttig hjelpemiddel.

Hypnose er en spesiell transetilstand som blir fremmet av en hypnotisør. I løpet av en dag har vi alle vært i en transe, det vil si oppslukt av for eksempel et program på TV, en samtale, en bok eller en spennende webside. Hypnose er en tilstand av endret bevissthet som normalt oppstår rett før vi faller i søvn, når vi dagdrømmer eller ”faller i staver”. Hypnose skiller seg fra søvn ved at du er fullt bevisst, hører, svarer og oppfatter alt som skjer. Du har hele tiden full kontroll over deg selv og har din frie vilje. Hver hypnosetime blir tilpasset for hver klients behov.

Hvordan arbeider Hypnoterapeuten?

En Hypnoterapeut arbeider med suggesjoner/forslag og andre teknikker, som kan hjelpe deg med endringer du ønsker. Våre vaner og rutiner er lagret i underbevisstheten, og oppleves ofte som vanskelige å endre. Gjennom hypnose kan det underbevisste sinnet påvirkes ved at hypnoterapeuten formulerer de endringene du ønsker i vaner eller handlingsmønstre. Dette gjør at hypnose kan hjelpe deg hvis du for eksempel ønsker å slutte å røyke! Metodene er svært effektive under hypnose fordi man er mer åpen overfor mulige løsninger.

Hva er transe?

I motsetning til hverdagstranser er en transe fremkalt gjennom hypnose en spesiell transetilstand som åpner opp mulighetene for hurtig læring og forandring.

Transe er en tilstand som er naturlig for oss mennesker. Når du forlater «her og nå», er du i transe. Som oftest lett transe. Ingen mennesker kan gå gjennom dagen å være tilstede «her og nå» hele tiden. Dersom du blir spurt om når du sist var på kino, hvilken film du så, og hvem du var sammen med – da er du nødt til å forlate «her og nå» for å finne det ut. Og du er dermed i en meget lett transe. En noe dypere transe er du i når du leser en fengslende bok, er oppslukt av en film eller et interessant debattprogram på tv. Også når du kjører bil kan du være i transe. Kanskje har du kjørt 500 meter, og du er plutselig klar over at du ikke har noen som helst formening om det siste halve minuttet. Du er i transe. . .

Hva brukes hypnoterapi til?

Røykeslutt, slanking, neglebiting, sjokoladeavhengighet, stressmestring, avspenning, sjenanse, lav selvtillit, søvnvansker, uro, fobier, motløshet, tristhet, bedre konsentrasjon, bedre hukommelse, motivasjon, eksamensnerver, større tålmodighet, bedre sportsprestasjoner, større velvære, økt treningslyst og mer.

Legg igjen en kommentar