Cranio Sacral Terapi

a pink lotus flower with yellow seed head in lake

Rosa Lotus blomst

Craniosakralterapi er en teknikk hvor man forsiktig bruker manuell manipulering av bindevevet rundt hjernen og ryggraden. Craniosakral systemet betår av av membraner, hjernehinnene, ben, kraniet, ryggsøylen og sacrum, samt væske, cerebrospinalvæske. Prinsippet ved Craniosakralterapi, er at kroppen har de nødvendige ressurser og hvis kroppen får de riktige signaler, vil den avbalansere og rette seg selv.

Metoden bygger på forståelsen av at det cranio sakrale system i kroppen har en rytme og puls. Den rytmen som cerebrospinalvæsken pumpes rundt i, mellom hjernen og ryggmargen og mellom kraniet og krosbeinet, kalles Craniosakral puls. Hos en voksen person skal den slå 6-12 ganger i minuttet. Rytmen, som også kalles «den kraniale rytmepulsen», er i balanse hvis benplatene i hodeskallen beveger seg normalt.

Craniosacral terapi er en mild ’hands-on’ metode for å vurdere og fremme funksjonen av det fysiologiske kroppssystemet kalt craniosacral systemet. Med en meget lett berøring, med ikke mer enn fem grams trykk forløser terapeuten hindringer ,spenninger og blokkeringer i craniosacral systemet. Du ligger påkledd på benk under behandlingen.

Craniosakralterapi brukes til behandling av: Smerter i nakke, rygg og bekken, hodepine, migrene, konsentrasjonsproblemer, læringsproblemer, stress, kolikk, spiseproblemer, ryggskjevhet, hyperaktivitet, pusteproblemer og lærevansker hos barn. Terapien har også vært benyttet hos barn med hodeskader. Craniosakralterapi kan også brukes til å løse opp dype emosjonelle blokkeringer. Der hvor craniosakralpulsen er hemmet, kan også andre nivåer av bevisstheten hemmes.

En behandling varer ca. 1 – 1,5 time. Etter behandling kan klienter oppleve forbigående tretthet, avspenthet og dyp søvn. Disse reaksjonene avtar og oppfattes av terapeuten som et positivt tegn på at en forbedringsprossess er igang.

kilde : http://www.alternativ.no/behandlingsmetoder/kraniosakral.html

Kommentarer er stengt.