Hva er Metafysikk?

Utdanningen i metafysikk sertifiserer meg som Åndelig Samtaleveileder og kursholder i metafysiske tema og prinsipper. Les om å være metafysiker og hva det innebærer.

Metafysikk er den grenen av filosofien ansvarlig for studiet om vår eksistens. Det er det grunnleggende av verdensynet. Metafysikken svarer på spørsmålet «Hva er». Den omfatter alt som eksisterer, liksom selve eksistensens natur. Den forteller om verden er virkelig eller bare en illusjon. Metafysikk er et grunnleggende syn på verden rundt oss.

Metafysikken undersøker naturens grunnprinsipper ,  prinsipper om all eksistens som ultimativ virkelighet, kunnskap, væren og universets natur. Den er en filosofisk doktrine om at alle ting er en del av en stor kilde. Metafysikk er et trossystem, og den dekker et bredt spekter av ideer og konsepter i tillegg til å gi en mental disiplin som vi vanligvis referer til som «The Science of Being». Den gamle setningen: «kjenn deg selv» er et apropos for en person som praktiserer metafysikk. Metafysikk er en måte å  tolke og forstå livet på det fysiske, mentale, følelsesmessige og spirituelle plan.

Den delen av psykologi som handler om metafysiske konsepter, kalles parapsykologi fordi den handler de ting som går utenfor de vanlige fem sanser. Vi kaller det ofte den sjette sansen. Metafysikk blir sett på som vitenskap på grunn av at vårt trossystems som demonstreres og manifesteres i konkrete begreper. Den blir også sett på som en filosofi siden den hjelper oss med å forstå livet, og for mange tjener den som en religion fordi den lærer oss om relasjonen med det guddommelige eller Gud. En metafysiker tror fast på at visdommen om menneskehetens opprinnelse er i oss. Ingen emner er for mye eller for lite til å vurdere i metafysiske termer. Den er virkelig et altomfattende trossystem. Det legges vekt på utforskning av virkeligheten og på hvordan vårt bevissthetsnivå bestemmer kvaliteten på livet.

Hva handler spirituell metafysikk om?

Hva det innebærer å leve etter metafysiske prinsipper og tro. Les mer(eng)

Legg igjen en kommentar